facebook

Зупинено одну з найбільших афер на ринку нерухомості України: шокуючі масштаби

У Києві було затримано шахраїв, котрі незаконно заволоділи нерухомістю на загальну суму 30 мільйонів гривень.

Раніше Domik.ua писав про можливих аферистів на ринку подобової оренди нерухомості .

Використовуючи підроблені документи, зловмисники «отримували» майно для подальшого його перепродажу. Оперативники Управління захисту економіки у м. Києві, працівники місцевої прокуратури та спецпризначенці КОРД затримали аферистів під час укладання неправомірних угод.

Оперативники Управління захисту економіки в місті Києві ДЗЕ Нацполіції з’ясували, що на території столиці діє група можливих шахраїв. Вони на підставі підроблених документів про право власності, ухвал та постанов судів, а також паспортів громадян України привласнюють об’єкти нерухомості. У подальшому незаконно отримане майно перепродують.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того, вони надавали послуги з реєстрації та ліквідації фіктивних фірм, які використовувались для забезпечення функціонування «конвертаційного» центру.

За фактом шахрайських дій слідчим відділом Шевченківського управління поліції Києва було відкрито кримінальне провадження.

Правоохоронці встановили, що до складу групи входили 3 особи: 30-річний громадянин Російської Федерації, а також 61-й та 42-й громадяни України.

На даний час відомо, що аферисти заволоділи 200 об’єктами нерухомості, серед яких квартири громадян та нежитлові приміщення. За попередніми даними вартість незаконно переоформленого майна у власність становить понад 30 мільйонів гривень.

Затримали можливих аферистів оперативники Управління захисту економіки у місті Києві, працівники Київської міської прокуратури спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД під час укладання неправомірних угод.

Одночасно було проведено санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів справи та в офісі вірогідних шахраїв.

Правоохоронці вилучили 228 тисяч гривень, 7,8 тисяч доларів США, понад 1 кілограм бурштину, а також підроблені документи. Крім того, права власності на об’єкти нерухомості, техпаспорти на приміщення, акти незалежної оцінки приміщень та паспорти громадян України з вклеєними фотокартками. Також, гербові печатки одного з райсудів столиці, місцевої ради, офшорної компанії та чисті бланки свідоцтв про право власності і бланки державних актів про право власності на земельні ділянки.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. ч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці проводять подальші слідчо-оперативні заходи по встановленню кола постраждалих, а також осіб, які також можуть бути причетні до незаконного заволодіння майном громадян.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...