facebook

На відкритті виставки в Анкарі застрелили російського посла у Туреччині

Перед смертю нападник заявив: «Ви там вбиваєте безборонних дітей, тому ви помрете тут»

У столиці Туреччини Анкарі невідомий озброєний чоловік здійснив замах на життя посла РФ. Про це інформує ТАСС.

58580e6b9db78-c0dsyf7xaaazd3t_1200

Як зазначається, зловмисник увірвався до приміщення галереї сучасного мистецтва, де проходило відкриття фотовиставки «Росія очима мандрівників: від Калінінграда до Камчатки». Очевидці розказали, що його ціллю був посол РФ в Туреччині Андрій Карлов, на якого й було скоєно замах.

За їхніми свідченнями, чоловік стріляв у посла зі спини, коли той закінчував промову на відкритті виставки. Після пострілу посол впав. Також повідомляють, що при цьому озброєний чоловік кричав присутнім у галереї «Іменем бога» і «Забирайтеся геть!». Усередині поруч з Карловим перебувало семеро людей, одна з постраждалих повідомила, що навколо будівлі сотні поліцейських, які проводять операцію по затриманню нападника. Очевидці інциденту розповіли, що організаторові замаху близько 29 років.

Як повідомляє CNN Türk, Карлов госпіталізований, він перебуває у важкому стані. В результаті нападу також були поранені ще кілька людей. Про долю нападника поки невідомо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Переглянути зображення у Твіттері

Russian Ambassador Andrey shot in gallery, photo by Hürriyet photojournalist Haşim Kılıç.

Як передає турецький канал NTV, нападника застрелила поліція. Перед смертю він говорив таке: «Ви там вбиваєте безборонних дітей, тому ви помрете тут. Я не вийду звідси живим, але не хочу завдавати шкоди іншим людям». Після цього влаштував стрілянинину з поліцією в якій його застрелили.


Станом на 19:00 за київським часом з’явилася інформація про те, що Андрій Карлов помер від поранень у лікарні. Як передає російський «Интерфакс», цю інформацію підтвердили у МЗС Росії. У зовнішньо-політичному відомстві заявили, що вважають вбивство посла терактом і будуть його обговорювати на засіданні Ради безпеки ООН.

Зазначимо, що Андрій Карлов працював послом в Туреччині з 2013 року. У 2001-2006 роках він був послом у КНДР, а з 2007 по 2013 рік – директором Консульського департаменту МЗС Росії.

Напад стався напередодні візиту глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу в Москву для переговорів з російським і іранським колегами з приводу Сирії.м

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...