facebook

КОРУПЦІЯ ЗНИЩУЄ УКРАЇНУ ЩЕ БІЛЬШЕ, НІЖ АГРЕСОР — ДЕРЕВ’ЯНКО

Влада в Україні демонструє повну відсутність політичної волі до боротьби з корупцією.

Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко під час парламентських слухань

Щоб подолати корупцію, потрібно мати не тільки хороші антикорупційні закони, а найважливіше, що потрібно мати — це політичну волю для того, щоб їх виконувати”, — сказав депутат.

Він зазначив, що сьогодні в країні відсутні реформи та економічні інвестиції. “І  причина не лише у війні, а в першу чергу — в корупції“, — додав Дерев’янко.

 “Ми як найбільша Європейська держава залежимо від МВФ, від інших закордонних держав, від Божої ласки, а влада як і раніше продовжує нас обманювати, брехати і красти”, — підкреслив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Корупція знищує державу ще більше, ніж агресор”, — вважає нардеп.

Він додав, що корупція протягується від кабінету Президента України до комітетів Верховної Ради, і  в тому числі до кабінету звичайного співробітника в ЖЕКу.

“Влада демонструє повну безвідповідальність і відсутність політичної волі до боротьби з корупцією. Ви тільки згадайте мільярдні розкрадання урядом Яценюка, офшорні скандали Президента, голови його адміністрації, голови Нацбанку, міністра фінансів, заступника керівника РНБО“, — констатував парламентар.

Дерев’янко вважає, що потрібно ухвалити закон про тимчасові слідчі комісії, і створити в парламенті ТСК щодо питань розслідування корупційних скандалів навколо найвищих посадовців.

“Як співавтор закону про люстрацію хочу вам сказати, що тільки зусиллями активістів крок за кроком вдається відвойовувати, викидати з посад тих чиновників, яких влада до цього часу утримує на цих посадах. Чинна влада в тому числі саботує виконання цього закону”, — зазначив Дерев’янко.

Він вважає позитивним моментом те, що Національне антикорупційне бюро запрацювало. “Проте є тривожні сигнали, коли НАБУ оперативно не реагує на повідомлення про скоєні корупційні злочини, не порушує кримінальні справи, прикриваючись нібито недостатньою кількістю інформації.  Але НАБУ — це організація, до якої поки ще є довіра. Сподіваємось, що НАБУ виправдає цю довіру“, — зазначив нардеп.

Дерев’янко підкреслив, що партія “ВОЛЯ” бачить подолання корупції шляхом здійснення наступних кроків:

1.  Посилення фінансової незалежності політичних партій, заборона передвиборчої політичної реклами, запровадження прозорого фінансування передвиборної агітації (для цього потрібно ухвалити законопроекти № 2123а, та 1470).

2. Зниження прохідного бар”єр для політичних партій. Високий бар”єр гарантує прихід до влади великих грошей та адмінресуру та не дає можливості оновитись українській політичній системі.

3. Розділення влади і бізнесу (законопроект 2097а).

4.  Встановлення правил діяльності коаліції, для чого необхідно внести зміни в Регламент (законопроект 4331).

5. Введення кримінальної відповідальності народних депутатів за неособисте голосування (законопроект 2064).

6.  Проведення реального перезавантаження судової влади.

7.  Впровадження кримінальної відповідальності у випадку якщо держслужбовці, строк повноважень яких закінчився, продовжують працювати на посадах, зокрема в ЦВК (законопроект  2349а).

8.  Ліквідувати зарегульованість і штучну монополізацію економіки та нарешті почати здійснювати  реальні кроки із деолігархізації  (законопроект  2573).

9.  Зробити процес люстрації незворотнім і щоб працювало гасло “закон один для всіх”  встановити кримінальну відповідальності за зловживання владою при невиконанні закону “Про очищення влади” (законопроект 2314 — внесення змін до ст. 364 КК).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...