facebook

Президент Філіппін зізнався, що особисто вбивав наркоторговців

Президент Філіппін Родріго Дутерте вперше зізнався, що особисто вбивав підозрюваних у причетності до розповсюдження наркотиків. Таку заяву глава держави зробив боротьбу з наркоманією своєю головною передвиборчою обіцянкою, зробив на зустрічі з представниками місцевого бізнесу.

_92962299_hi036872408
Визнання прозвучало при обговоренні методів по боротьбі з наркотиками, які використовує поліція Філіппін. За статистикою поліції, з липня 2016 року (коли Дутерте фактично прийшов до влади в ході проведення антинаркотичної кампанії були вбиті близько 5 тисяч осіб.
Дутерте розповів про власний досвід боротьби з наркомафією на посаді мера міста Давао на півдні Філіппін. “У Давао мені й самому доводилося це робити. Просто щоб показати хлопцям [з поліції]: раз я це можу, то чому вони не можуть?”, – сказав президент, відомий своїми різкими заявами.
“Я їздив по Давао на байку, на великому мотоциклі, просто патрулював вулиці, шукав проблем. А ще я наривався на сутички, щоб мати можливість вбити”, – зізнався Дутерте.
Також президент відповів на заяви правозахисних організацій і президента США Барака Обами, які розкритикували його жорсткі методи боротьби з злочинністю. Він заявив, що не збирається зупиняти антинаркотичну кампанію з-за критики.
У середині вересня колишній найманий вбивця з Філіппін Едгар Матобато повідомив, що Родріго Дутерте в бутність мером міста Давао наказував без суду вбивати злочинців і своїх опонентів. За його словами, в результаті таких позасудових розправ було вбито близько тисячі осіб. Сам Дутерте заперечував свою причетність до вбивств.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...