facebook

Жінка з Данії обігнала Обаму й Папу Франциска, очоливши рейтинг людей, які надихають

Соцпрацівниця з Данії Аня Рінггрен Ловен обійшла Далай Ламу, Барака Обаму й Папу Римського Франциска, очоливши список 100 людей року, які надихають.

Таке звання жінка отримала за те, що усиновила 2-річного нігерійського хлопчика, якого вигнали із поселення через забобон, що він може бути “чаклунською дитиною”, пише The Independent.

Свій вибір видання Ooom Magazine пояснило тим, що Аня як соцпрацівниця дуже багато зусиль присвятила покращенню умов життя дітей у Нігерії.

1e4cc2b-loven-nigeria-zhinka-dytyna3

Перш ніж бути всиновленим Анею та її чоловіком Девідом, 2-річний хлопчик просто жив на вулиці, де, звісно ж, підчепив купу хвороб.

Подружжя Ловенів назвало малечу Хоуп (англ. “hope” – “надія”).

Коли я його побачила, він був таким малесеньким, у мене похололо все тіло. Я сама стала матір’ю трохи більше року тому. Одразу згадала власну дитину, коли побачила це маля. Для мене одрау стало зрозуміло, я боротимуся з усіх сил за нього“, – розповіла Аня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Головний редактор Ooom Георг Кіндел назвав жінку “вогником надії“.”Коли вона побачила нещасну дитину, вчинила як людина з великої літери і стала натхненням для мільйонів. Її відчайдушні спроби допомагати бездомним дітям Нігерії дають нам усім надію і підштовхують до дій“, – пояснив вибір редакції Кіндел.

Друге місце у топ-100 посів попередній президент США Барак Обама за боротьбу за “мир, толерантність та свободу”.

Третю сходинку посіла акторка Шарліз Терон завдяки її активній праці у подоланні захворюваності на ВІЛ/СНІД у Південній Африці.

Папа Римський Франциск був обраний четвертим за те, що його “скромне головування” змінило католицьку церкву на краще.

За активну підтримку ініціатив проти змін клімату актор Леонардо Ді Капріо посів п’яте місце.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...