facebook

Вчені довели користь розмов без співрозмовника

Вчені з Великобританії провели дослідження, в ході якого з’ясували, що розмови із самим собою – це не ознака дурості або чогось дивного, це один з кращих способів мотивації.

80331_w_700

Для експерименту залучили 45 тисяч добровольців, які повинні були зіграти в онлайн-гру. В якості мотивації пропонувалося три варіанти: візуалізація, розмова з самим собою і послідовне планування. Серед тих, хто використовував другий метод мотивації, відзначено найбільше переможців.

В результаті вчені прийшли до висновку, що найменш дієвим є метод послідовного планування: коли людина продумує всі можливі сценарії розвитку подій, – це не допомагає наблизитися до мети ні на йоту.

Метод візуалізації – уявлення себе переможцем – посилає відповідний сигнал до головного мозку і програмує на перемогу, однак і це не завжди спрацьовує.

Третій метод, розмова із собою, відзначився дієвістю через те, що мозку легше вирішити проблему, яку він чує, а ще тому, що промовляючи ситуацію, людина розглядає ситуацію наче зі сторони: всі ми знаємо, що дати пораду комусь завжди простіше , ніж самому собі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...