facebook

У грудні жителям непідконтрольних Україні територій Луганщини планують відключити електроенергію

У грудні 2016 року українська сторона планує відключити від електроенергії непідконтрольні райони Луганської області.

Як інформує Цензор.НІ, про це заявив директор “Луганського енергетичного об’єднання” (ЛЕО) Володимир Грицай в ефірі “Громадського радіо”.

Закат

За його словами, з початку військових дій керівництво “Луганського енергетичного об’єднання” було вимушено покинути свої будинки і переміститися в Старобільськ: “В рамках постанови Кабміну № 263 ми були визначені як єдиний постачальник електроенергії на територію всієї Луганської області”.

“Коли 1 листопада 2014 року я заступив на посаду гендиректора, неконтрольована сторона отримувала електроенергію на 300 млн. гривень у місяць. В Україну приходило близько 3 -4 млн. гривень. Потім до нас почали надходити платежі в межах 50 -60 млн. гривень в місяць. У будь-якому випадку, це не покривало і третини поставок. Нам вдалося протримаються до липня 2016 року. Ми зверталися у всі інстанції з тим, щоб повністю припинити перетік електроенергії на неконтрольовану бік або знизити його до рівня фактичної оплати. Реакції на наші звернення не було. Станиця Луганська та населені пункти навколо неї, а це більше 12 000 наших абонентів, які отримують електроенергію з неконтрольованою боку. Існує загроза того, що незаконні формування відключатимуть електроенергію. Зараз ми закінчуємо будівництво обвідної лінії Счастьинской ТЕС. У 20-х числах грудня ця лінія буде запущена, і ми зможемо відключити перетік електроенергії, який відбувається з Счастьинской ТЕС в бік Луганська”, – повідомив Грицай.

Також він зазначив, що в липні представники незаконних формувань прийшли до його співробітників, які виконували свої посадові обов’язки на непідконтрольної території і під дулом автомата запропонували їм перейти в підприємство ТД “Нафтопродукт”, яке пов’язують з паном Курченком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“На сьогоднішній день всі гроші, які збираються там за поставлену електроенергію, незрозуміло куди діваються. Нам вони не надходять”, – додав Грицай.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...