facebook

Норвезький лосось виявився самим токсичним продуктом на Землі: шокуюче розслідування

Французькі журналісти Луї де Барбейрак і Ніколя Даніель протягом декількох місяців вивчали рибну індустрію зсередини. Вони побували у В’єтнамі, Норвегії, Данії і Швеції і постаралися створити максимально правдиву картину про сучасну рибної індустрії.
Розслідування журналісти почали з Норвегії, де чи не в кожному селі є ферма з розведення риби, в тому числі – лосося. Вони зустрілися з активістом Куртом Оддекалвом, який заснував Союз охорони природи Норвегії і давно веде війну з господарствами, які штучно вирощують лосося.

960x

– В Норвегії ситуація з рибою катастрофічна, – каже еколог. – На невеликій фермі вирощується по 2 мільйони особин. Риба хвора, і на даний момент мова йде про пандемію: всю країну охопила інфекційна анемія лососевих і некроз підшлункової залози. Природно, це приховують від споживачів.
У Курта є відеодокази того, що на рибних фермах у воду додають пестицид, який надає нейротоксичну дію.
– Вони самі носять протигази і захисні костюми, щоб не постраждати від хімікатів для обробки водойм від паразитів. Що корисного може бути в такому лососі? Людині не можна цього є, – обурюється Оддекалв. І з упевненістю додає, що норвезький лосось – найбільш токсична їжа в усьому світі. У Норвегії рибні господарства щорічно приносять країні 4 мільярди доларів у рік (2-е місце після нафти).
Головна проблема норвезької риби – так звані риб’ячі воші, паразитують на тілі тварини. Паразит швидко виробляє стійкість до протипаразитарний засобів, тому рыбозаводчикам доводиться застосовувати все більш і більш сильні пестициди.

2442244

Це катастрофічним чином позначається на рибі. Вже сьогодні 50% мальків тріски на фермах народжується з мутацією – риба не може закрити рот. Це генна мутація, для зникнення якій тварини повинні прожити в природному середовищі 8 поколінь.

978x

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Якщо людина побачить таку рибу, то не захоче її їсти. Але якщо відрізати голову, отримуємо філе – недешевий делікатес, – каже Курт.

2430031

Мутації спостерігаються і у лосося. М’ясо норвезького лосося, вирощеного на фермі, руйнується при розтині. Такого не повинно бути, адже м’ясо цієї риби еластичне. У лосося, вирощеного штучним шляхом, жиру 15-34%, у дикого – 5-7%. І саме в жировій тканині концентруються токсичні речовини.

salmon_crop

Жером Рюззен, французький токсиколог, в результаті проведених досліджень підтвердив правдивість слів Курта Оддекалва. Рюззен заявив, що ступінь забруднення лосося в 5 разів вище, ніж будь-якого іншого продукту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...