facebook

Українець зупинив терориста, який стріляв в університеті Огайо

Українця нагородять за відвагу та зупинку терористичної атаки в США. Алан Горуйко, етнічний українець, який є поліцейським в штаті Огайо, застрелив нападника в університеті.

417074

Як повідомляють американські ЗМІ, в Огайо сталася стрілянина на території кампусу університету, в результаті якої одинадцять осіб отримали поранення.

“Принаймні вісім чоловік були доставлені в лікарні після того, як стрілок атакував кампус університету штату Огайо в понеділок”, – йдеться у повідомленні. NBC повідомляє вже про одинадцять поранених.

Відзначається також, що один потерпілий – у критичному стані, зазначає Український погляд.

alan_horujko

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На місце події прибули поліцейські, машини швидкої допомоги і представники ФБР. Нападника застрелено.

Поліцейським, який застрелив терориста, є українець Алан Горуйко. Він представлений до нагороди, пише NBC. До слова, терористом виявився 18-річний виходець із Сомалі.

Офіцер Горуйко є уродженцем Цинцинаті, вступив у поліцію в січні 2015 р. Він закінчив університет штату Огайо в 2012 році зі ступерем бакалавра в галузі безпеки і розвідки. Будучи студентом, служив у студентській Службі Безпеки з 2010 по 2012 р. Сертифікований як офіцер поліції після закінчення Делаверського Центру сертифікації поліції у 2013 р.

“Кампус знову відкритий, тут безпечно, однак всі заняття на сьогодні скасовані”, – йдеться в офіційному “Твіттері” закладу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...