facebook

Італія готує сюрприз для Євросоюзу

В Італії тривають протести проти змін до Конституції, які змінять основи політичної системи країни. Експерти сходяться на думці, що зміни в країні стануть загрозою для цілісності Євросоюзу.

78588_w_700

Суть змін до Конституції зачіпають повноваження парламенту Італії, палати якого втратять рівноправність. Прем’єр-міністр Маттео Ренці зазначив, що піде у відставку, якщо населення на референдумі проголосує проти змін. З огляду на, що у Італії один з найбільших зовнішніх боргів, то відставка уряду спричинить за собою економічну нестабільність в ЄС.

Аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко впевнений, що результати референдуму можуть викликати нову хвилю політичної турбулентності. Експерт припускає, що не так важливі результати референдуму, скільки те, як ними можуть скористатися різні політичні сили. Впливовим рухом серед політиків в країні є ідея про необхідність відходу від Євросоюзу.

“Якщо більшість громадян Італії відхилить ці пропозиції, це фактично означатиме дострокові парламентські вибори і політичну нестабільність. Якщо в результаті виборів в Італії “Рух п’яти зірок” стане частиною влади, це стане причиною відцентрових тенденцій в ЄС”, – повідомляє аналітик в коментарі на ресурсі Апостроф.

Результати референдуму в Італії можуть знову поставити під сумнів цілісність Євросоюзу, який після референдуму в Нідерландах і Brexit і так цим не відрізняється.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...