facebook

Щастя — це не ціль, а шлях

Можливо, це прозвучить трішки дивно, але, якщо ви хочете бути по-справжньому щасливою людиною, перестаньте просто йти до поставленої цілі. Тут головніше дещо інше!

50
Сьогодні ми підготували для вас статтю Джо Де Сіна, засновника та головного виконавчого директора Spartan Race, Inc., про те, чому потрібно любити процес досягнення мети.

Що буде, якщо я скажу, що все, що ви думали про постановку цілей, неправильне? Забудьте про мотивацію. Забудьте терміни. Забудьте про високу ціль.

Забудьте те, чого ви мріяли досягнути в житті. Ви запитаєте чому? Тому що, якщо для вас на першому місці ціль, ви будете нещасні 99% свого часу. 1% щастя, що залишився, не компенсує нічого.

Про це нелегко говорити. Я все своє життя був надзвичайно цілеспрямованою людиною, мені незвично говорити про якийсь “секрет успіху”. Ще з дитячих років я працював в напрямку досягнення своєї цілі, і це зробило мене тим, ким я є зараз.

Переслідуючи багато цілей, я натрапив на Джея Джексона, який розказав мені, що досягнення цілей — це не відповідь.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хто такий Джек Джексон? Він завуч в середній школі в Пало-Альто (це та людина, яка скаже вам, що кожен день — це пригода). До такої діяльності, можливо, вас це і не здивує, він займався боротьбою. Джей зрозумів, що секрет стати щасливим ховається не в меті, а в процесі.

Любіть сам процес досягання цілі — він і є ключем до щастя

Є кілька причин, чому важливіше любити процес, аніж факт досягнення цілі. По-перше, як я говорив раніше, досягнення цілі становить лише 1% вашого загального часу. Тому, якщо ви щасливі від того, що досягнули щось, то радітимете лише 1% від всього часу.

Якщо навчання в найкращому коледжі — це те, що може зробити вас щасливими, ви ніколи такими не будете в школі. А все тому, що ви не потрапите в коледж, навчаючись в школі

Джей Джексон
Потрапити в коледж — це одноразова дія, яка відбудеться з вами після школи, а потім студенти починають думати, що вони не там, де хочуть бути. Те саме стосується і цілей — поки ви їх не досягнули, почуватиметесь нещасними. А коли таки досягнете, то поставите нову, і знову станете нещасливими.

Я завжди кажу людям, що час є найціннішим ресурсом в нашому житті. Якщо ви більшу його частину нещасні, то чи справді досягнете чогось?

По-друге, важливо любити процес досягнення цілі, тому що щастя робить вас більш активним. Джей пояснює це, порівнюючи із фізичним вправами.

“Якщо я отримую задоволення від свого тренування, і я люблю цим займатись, то я насолоджуватимусь ним впродовж всього часу”, – зазначає він.

Для Джея успіх — це побічний продукт багаторічного навчання та вдосконалення. Щастя з плином часу успішно виконує ціль для вас.

У всьому потрібно бачити привілеї

По-третє, якщо вам подобається сам процес, то ви легше справитесь з невдачами. Порівнюючи це з навчанням, Джей каже: “Студент, якому подобається сам процес, може сказати “Я знаю, що я зробив, що я вивчив, і що важко працював, тому я пишаюсь цим”.

Дні Джея наповнені людьми, які кричать на нього, він повинен карати декого з дітей, наказуючи їм поводитись гарно. Але незважаючи на це, він намагається знаходити способи, любити те, що робить.

Про поради Джея легше сказати, аніж дотримуватись їх. В сучасному суспільстві нам промили мізки, щоб ми постійно почувались нещасними. Але Джей думає, що ми можемо повторно провести цей процес — кожен сам для себе. Якщо ми навчимось любити процес виконання різних буденних справ, то почуватимемось щасливими.

Якщо ви можете навчитись бачити боротьбу як привілей і полюбите сам процес, ви будете щасливі кожен день — аж до дня досягнення цілі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...