facebook

Українських заробітчан змусять доплачувати різницю у податках

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко розповів, як українські заробітчани можуть уникнути подвійного оподаткування. Виявилось, що в окремих випадках їм також доведеться доплачувати фіскальній службі різницю в податках.

maxresdefault

“Для прикладу, такі угоди маємо з Францією, Німеччиною, Угорщиною, Австрією, Польщею, Італією, Великою Британією. Якщо людина працює в іншій країні, то сплачує податки там. Тобто лише раз. Але ви мусите підтвердити, що заплатили там податок. Це зробити неважко — берете довідку в податковій службі відповідної країни, наприклад Польщі.

Читати також: Банківська мафія перемогла систему електронних торгів

Уже на території України заповнюєте декларацію, вказуєте, скільки заробили, і додаєте довідку про сплату податків. Єдине — може бути так (усе залежить від змісту укладених угод з тією чи тією країною), що якщо ви там заплатили менше податків, ніж мали б заплатити тут, то мусите доплатити в Україні різницю (скажімо, якщо в нас податок на доходи 18%, а в країні, де ви перебували, — 15%, то ви 3% ще платите в Україні). Якщо заплатили більше в чужій країні (у Польщі нині вищі податки), то нічого доплачувати не треба”, – прокоментував Охріменко для видання “Експрес”.

Нагадаємо, працюючим пенсіонерам, пенсія яких вища за 4 тис. грн найближчим часом скасують оподаткування пенсійної виплати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...