facebook

Вчені розповіли, як часто потрібно змінювати роботу

Нове дослідження, проведене групою фахівців в штаті Массачусетс, допомогло встановити, з якою частотою людина має змінювати свою роботу або посаду. Інформація з’явилася у виданні Social Relations.

b2d56f3e022c60a55ac528ec59576335
Автори дослідження проаналізували робочі місця понад півтисячі співробітників однієї з найбільших американських компаній, в результаті чого змогли визначити, що по закінченні п’яти-семи років починає поступово знижуватися продуктивність на займаній співробітником посаді, поки не впаде до своєї критичної позначки.

Підсумки експерименту виявили, що через 5-7 років, протягом яких людина трудилася в рамках однієї посади, вона не просто стає менш активною, вона починає набагато більше втомлюватися від обсягу роботи, що супроводжується повною відсутністю бажання проявляти ініціативу та прагнення кар’єрного зростання.

Загрожує «залипання» на одному місці ще і виникненням різних спірних ситуацій, появою напруги у відносинах з керівництвом і колегами. Фахівці настійно рекомендують самостійно намагатися виходити з стресових ситуацій, щоб робочі взаємини не дійшли до критичної позначки, після якої єдиним виходом залишається тільки звільнення. Антистресовим помічником є різні психологічні методики, що включають медитативні техніки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...