facebook

Араби-ґвалтівники так і не розкаялись у вчиненому злочині

Нагадаємо, сьогодні Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом громадянам Йорданії, яких обвинувачували у зґвалтуванні малолітньої. Прес-служба Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області оприлюднила результати резонансної справи.

2_546cf

У середу, 23 листопада 2016 року, Івано-Франківський міський суд завершив розгляд та виніс вирок у справі двох іноземних студентів, громадян Йорданії, 1993 року народження, за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування малолітньої).

Івано-Франківським міським судом встановлено, що підсудні познайомилися із потерпілою школяркою у соціальній мережі “Вконтакте”, і згодом під приводом зустрічі запрошували її до себе додому, де пригощали алкоголем, та застосовуючи фізичне насильство та погрозу його застосування, вступали із нею у статеві зносини.

Суд вважає, що до потерпілої обвинуваченими застосовувалося фізичне насильство, що полягало в умисному зовнішньому негативному впливі на організм потерпілої шляхом доведення малолітньої до стану алкогольного сп’яніння з метою попередження її опору, а у подальшому – в подоланні опору потерпілої утримуванням її рук одним із обвинувачених та утримуванням її за волосся іншим обвинуваченим.

Крім того, статеві зносини з потерпілою вчинялися обвинуваченими також із погрозою застосування насильства як способу попередження опору потерпілої особи, що полягало у зухвалому, грубому і настирливому домаганні вступити з нею в статеві зносини, а обстановка, що склалася (знаходилася один-на-один в квартирі з кожним з них, демонстрація обвинуваченими їх фізичної переваги над нею, що виражалася в їх поведінці та жестах, в тому числі киданні потерпілої на ліжко та утриманні за руки і волосся) давала потерпілій всі підстави вважати, що погрозу насильством буде реалізовано.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дослідивши кожен доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів – з точки зору достатності та взаємозв’язку, суд вважає, що вина обвинувачених у скоєні інкримінованих їм злочинів поза розумним сумнівом знайшла підтвердження під час судового розгляду та кваліфікує дії одного з них за ч.4 ст.1 52 КК України як зґвалтування малолітньої, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування, а також зґвалтування малолітньої, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування, повторно; дії другого – за ч.4 ст. 152 КК України як зґвалтування малолітньої, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування.

Крім того, суд зауважує, що під час судового розгляду один із обвинувачених вказував, що тричі мав добровільні статеві стосунки з малолітньою потерпілою, що підтвердила і потерпіла. В той же час, стороною обвинувачення йому інкримінується виключно зґвалтування малолітньої школярки 29.11.2015, а статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, не інкримінуються. Відповідно до ст. 337 КПК України судовий розгляд проводиться лише стосовно особи, якій висунуте обвинувачення, і лише в межах висунутого обвинувачення відповідно до обвинувального акта.

Також суд звертає увагу, що на час вчинення злочинів обвинувачені були студентами Івано-Франківського національного медичного університету 5-го та 4-го курсу відповідно, а вік потерпілої становив тільки 13 років, а тому обвинувачені, маючи незакінчену вищу медичну освіту за спеціальністю «лікувальна справа», не могли добросовісно помилятися та не усвідомлювати з загального фізичного розвитку потерпілої про те, що остання є малолітньою та не досягла статевої зрілості.

У судовому засіданні підсудні свою вину визнали частково, вказуючи на те, що неповнолітня франківчанка вступала із ними у статеві зносини добровільно. Жоден з обвинувачених не розкаявся у вчиненому.

Вказаних осіб Івано-Франківським міським судом було визнано винними у вчинені злочину передбаченого ч. 4 ст. 152 ККУ та призначено покарання — 10 років позбавлення волі.1_f8c2312557017_1855718664654764_1898581126_o

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...