facebook

Військова прокуратура підозрює Азарова у незаконному відчуженні і продажу двох стратегічних бомбардувальників

Головна військова прокуратура України підозрює колишнього прем’єр-міністра України Миколу Азарова у незаконному відчуженні двох стратегічних бомбардувальників, які були продані за зниженою ціною. Про це на прес-конференції, яку транслював телеканал “112 Україна”, повідомив керівник відомства Анатолій Матіос.

47a42bc4f4e89240380836b4ac867a02

За його словами, техніка була продана за 2 млн. грн, однак реальну її вартість наразі встановити неможливо.

“Військовою прокуратурою оголошено підозру, звернуто до суду, отримана санкція суду на затримання і доставку до суду і арешт колишнього прем’єр-міністра Азарова, який своїм рішенням дозволив відчуження двох стратегічних, на той момент, уже не стратегічних бомбардувальників ТУ-92 чи 94, які були продані за 2 млн грн, при реальній їх вартості, на той момент я не можу навіть сказати, скільки вони коштували, коли у двох цих літаках було 26 кг золота тільки, у тих мікросхемах і обладнанні, електропроводці, які були на цих літаках”, – заявив Матіос.

Окрім Азарова, у прийнятті злочинних рішень підозрюється також колишній міністр оборони Михайло Єжель.

“Це робилось внаслідок багатьох управлінських рішень, які  підписував, в тому числі, і міністр оборони Єжель, йому також оголошена підозра, він оголошений у розшук. Сказати зараз про можливість одномоментного, швидкого встановлення цих осіб, вони відомі, але треба пройти  цивільно-правову процедуру, шляхом надання відповідних позовів і відміни угод, які не визнані нікчемними, до визначення матеріальної шкоди і оголошення підозри. Це рутинний шлях, але такі реалії українського законодавства, інакше поза законом ми робити не можемо”, – підкреслив військовий прокурор.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше Матіос повідомив, що у 2012-2013 було розпродано понад 100 танків Т-64 та БТР, але всі документи оформлені юридично правильно, тому будь-які підозри нікому пред’явити не можна.

Нагадаємо, у березні минулого року військова прокуратура розслідувала реалізацію службовими особами Національної гвардії двох бойових вертольотів Мі-24Р з озброєнням за заниженими цінами.

Азаров ховається на території РФ з лютого 2014 року. У Росії він разом з іншими екс-чиновниками часів Януковича заснував “Комітет порятунку України”. Дана організація позиціонує себе як “тіньовий уряд України”. Екс-прем’єр неодноразово заявляв, що має намір повернутися в Україну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...