facebook

Патріарх Кирило: РПЦ не допустить незалежності української церкви

Російська православна церква (РПЦ) ніколи не погодиться на незалежність Української церкви від Московського патріархату, заявив у понеділок, 21 листопада, патріарх Московський і всієї Русі Кирило на урочистому акті у храмі Христа Спасителя з нагоди свого 70-річчя, в якому взяли участь предстоятелі та представники всіх 15-ти помісних церков. Про це повідомляє Риа Новости.

9ae342b8-7b9a-4159-bcf5-0d225adb6091_mw1024_mh1024_s

“Я дякую владиці Онуфрію (предстоятелю УПЦ МП – ред.) за його мужність і твердість у відстоюванні святого православ’я і збереження канонічної єдності Церкви. Наша Церква ніколи не залишить у біді своїх побратимів на Україні таі не відмовиться від них. Ми ніколи не погодимося на зміну священних канонічних кордонів нашої Церкви, бо Київ – це духовна колиска святої Русі, як для Грузії Мцхета або Косово для Сербії”, – сказав патріарх, звертаючись до митрополита Онуфрія.

За словами патріарха, сьогодні українську церкву намагаються втягнути “в глибокий конфлікт, що розділяє суспільство, і зробити її заручницею цього конфлікту”.

“Відбуваються насильницькі захоплення храмів, ігноруються рішення судів, ведеться інформаційна кампанія проти церкви, в українському парламенті пропонуються законопроекти, мета яких – дискримінувати і поставити в дуже важкі умови найбільшу релігійну громаду країни”, – сказав предстоятель РПЦ.

Нагадаємо, що в Україні зараз діють три основні православні релігійні організації: Українська православна церква Московського патріархату, Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. РПЦ не визнає канонічними дві останні церкви.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...