facebook

З 1 листопада у Києві зібрали 20 тонн поліетиленових пакетів на переробку

За більш ніж два тижні експерименту із переробки поліетиленових пакетів, їх вдалося зібрали уже понад 20 тонн.

Клієнти хоч і нарікають на низьку вартість (1,5 гривні за кілограм), але потік мішечків зростає щодня, йдеться в сюжеті ТСН

3c44375-tselofan-paket-pererobka3

Головне, щоб пакети всередині були чисті, щоби не було сміття“, – пояснює збирач відходів Віктор Іванович, який у своєму вагончику приймає пластикові пляшки, макулатуру, картон, а тепер іще й целофан.

Деякі вже приносять по 5-6 кілограм, а спочатку по півкіла носили, так що процес іде“, – розповідає власник пункту прийому.

Із місць прийому їх забирають на переробку. Спочатку їх сортують, потім ріжуть та переплавляють.Напівфабрикат, який отримують в результаті, стає основою для різноманітних полімерних виробів – він сантехнічних труб до таких самих побутових пакетів.

Нагадаємо, з 1 листопада у більш ніж 100 пунктах Київміськвторресурсів приймають поліетиленові пакети по 1,5 гривні за кілограм. Розташування пунктів прийому можна подивитися на карті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До них можна здати  кольорові поліетиленові пакети, також білі та прозорі, з ручками, без ручок, типу “маєчка”, ті, в які продають їжу, одяг та інші побутові речі. Пакети мити не потрібно, головне, щоб там не було залишків сміття.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...