facebook

Знайшли причину неправильних платіжок за комуналку

У скандалі навколо платіжок за опалення винні співробітники Київенерго. Вони могли помилитися, коли знімали показники з лічильника.

9414a8f5b810972c3c9a0e2860c075321429562381

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор аналітико-дослідницького центру “Інститут міста” Олександр Сергієнко.

“Людський фактор зіграв не на руку Київенерго. У столиці 12,5 тисячі багатоквартирних будинків, із них близько 95% з лічильниками. Працівникам компанії треба облазити усі підвали, зняти показники вручну, потім внести в комп’ютер. Тобто помилитися на цьому етапі можна щонайменше двічі. Один будинок — це сотні квартир”, – сказав Сергієнко.

Думки, що Київенерго навмисне проводить такі махінації, експерт вважає хибними.

“Кошти від платежів за опалення київських осель ідуть напряму “Нафтогазу”. Зиску від накрутки Київенерго немає жодних. У цій компанії працює тисяча людей. Якби наказ про махінації був, про це стало б відомо ще до отримання споживачами платіжок”, – зауважив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Систему обліку теплової енергії в Києві необхідно вдосконалювати, наголосив Сергієнко.

“Київенерго робило систему обліку абияк – немає можливості дистанційного знімання показників, лічильники не захищені від крадіжок, не налагоджені. У такій компанії не можна помилятися. Гнати треба їх від громадського майна й тепла”, – сказав директор аналітико-дослідницького центру “Інститут міста”.

Від 14 листопада жителі столиці почали отримувати платіжки за опалення у жовтні. У них значилися суми у п’ять-шість разів більші, ніж за цей самий місяць торік. Міська влада запевнила, що їх перерахують.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...