facebook

Як знизити артеріальний тиск без ліків

Високий артеріальний тиск є серйозним захворюванням. Якщо його не лікувати, воно може призвести до великих проблем, як от до серцевого нападу, проблем з серцево-судинною системою і навіть смерті. Цей розлад вимагає медичного втручання, щоб утримати його під контролем, але є природні способи, які ви можете використати, щоб знизити артеріальний тиск без ліків.

znyzte-krovyanyi-tysk
Тим, хто страждає від високого артеріального тиску, потрібно змінити деякі звички та вести здоровий спосіб життя, щоб запобігти проблемі з тиском і тримати його під контролем. Цього разу ми дамо вам кілька порад, які ви можете використати, щоб знизити артеріальний тиск без ліків.

Готуйте їжу без солі
Людям з високим кров’яним тиском слід обмежити споживання солі або натрію. Цей інгредієнт, який часто використовують в приготуванні їжі, може викликати затримку рідини та збільшення об’єму крові.

Коли це відбувається, серце вимушено битися сильніше, щоб перемістити додатковий об’єм рідини в організмі, що й викликає високий артеріальний тиск. Майте на увазі, що сіль існує не лише окремо на полиці у вашій кухні, але й у багатьох продуктах, що продаються в супермаркеті.

Уникайте оброблених харчових продуктів
probrobleni-produkty1
Оброблені продукти містять велику кількість натрію, що може вплинути на людей, які страждають від високого кров’яного тиску. Ці типи продуктів, як правило, погано діють на здоров’я і сповнені хімічних речовин, які можуть серйозно вплинути на організм в різних формах.

Якщо у вас виявили високий артеріальний тиск, уникайте консервів, м’ясопродуктів, соусів, випічки та інших оброблених продуктів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Регулярно робіть фізичні вправи
Було доведено, що регулярні вправи протягом півгодини-години можуть знизити кров’яний тиск на 4-9 мм ртутного стовпчика (мм рт.ст.), і це відбувається негайно. Вправи поліпшують здоров’я у багатьох аспектах, а в цьому випадку вони дуже важливі для контролю високого артеріального тиску.

Регулярні тренування є профілактичним способом, який настійно рекомендують для тих, хто відчуває потенційно серйозні проблеми зі здоров’ям. Завжди краще проконсультуватися з лікарем перед початком будь-яких тренувань.

Інші природні засоби
yizhte-chasnyk1
Існує чимало різних природних засобів, які можуть допомогти вам знизити артеріальний тиск і отримати прекрасні результати. Перед початком будь-якого гомеопатичного лікування ви повинні проконсультуватися з лікарем, особливо якщо ви приймаєте звичайні ліки.

Багато наукових досліджень підтвердили, що артеріальний тиск можна знизити за допомогою альтернативної медицини.

Деякі з найкращих природних засобів для зниження кров’яного тиску:

Коензим Q10
Омега-3
Риб’ячий жир
Часник
Куркума
Імбир
Кайєнський перець
Оливкова олія
Горіхи
Глід
Магній
Хром
Киньте палити
Стимулятори в сигаретному димі можуть значно підвищити кров’яний тиск. Ця надзвичайно шкідлива звичка може погіршити проблеми з артеріальним тиском і привести до серйозних наслідків для здоров’я серцево-судинної системи.

Кинути палити нелегко, але можливо. З силою волі і підтримкою близьких можна кинути цю погану звичку.

Скиньте вагу
skhudnennya1
Надлишкова вага або ожиріння створюють додаткове навантаження на серце і призводять до проблем з артеріальним тиском.

Підтримання здорової, збалансованої ваги не тільки підвищує самоповагу, але й важливо для профілактики і лікування проблеми артеріального тиску. Якщо це безпосередньо вас стосується, вам потрібно перейняти деякі здорові звички або звернутися за професійною допомогою, щоб схуднути.

Зменшіть стрес
Може здатися, ніби напруга і занепокоєння не мають нічого спільного з артеріальним тиском, але вони можуть тимчасово збільшити його. Ці емоції часто важко контролювати, особливо якщо у вашому житті є фактори, які викликають стрес і тривогу.

Однак є кілька способів, за допомогою яких ви можете зменшити ці негативні емоції заради здорового способу життя. Спробуйте знайти час, щоб розслабитися, зробити медитацію або просто щось, що вам подобається робити. Ці поради допоможуть вам боротися зі стресом, не даючи йому стати проблемою для вашого здоров’я.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...