facebook

Прийшов до лікарні та 40 хвилин очікував на поміч лікарів: подробиці смерті чоловіка

У лікарні пояснили – відео неповне. Чоловіка оглянули, зробили електрокардіограму, поміряли тиск та скерували на рентген.

Заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак відвідала Вижницьку центральну районну лікарню, аби з’ясувати подробиці інциденту, який трапився у закладі напередодні.

Так у понеділок, 30 листопада, у приймальному відділенні помер чоловік. Очевидці прикрого випадку стверджують – недужий прийшов до закладу та 40 хвилин очікував на поміч лікарів. Коли ж йому стало погано, медики у приймальному відділенні нібито неналежно надавали допомогу – лише поміряли тиск. Реаніматолог, якого викликали до пацієнта, констатував смерть.

Водночас у лікарні пояснили – відео неповне. Чоловіка оглянули, зробили електрокардіограму, поміряли тиск та скерували на рентген. Його стан різко погіршився, поки чекав на проявлення плівки. Дружина покійного у заяві вказала, що претензій до медичного персоналу не має.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, наразі створено клініко-експертну комісію, яка розглядає цей випадок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наталія Гусак доручила провести в області навчання працівників приймальних відділень, аби додатково відпрацювати алгоритми надання невідкладної допомоги.

– Також у Департамент Охорони здоров’я Чернівецької ОДА повинні налагодити роботу зі скаргами, причому як від лікарів, так і від пацієнтів. Буковинці мають розуміти, що будь-які справедливі нарікання на роботу медичної галузі ми готові об’єктивно розглянути спільно з органами місцевого самоврядування, – сказала Наталія Гусак.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...