facebook

Держбюджет: підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн відклали на кінець 2021 року

У допрацьованому до другого читання проєкті закону про державний бюджет України на 2021 рік підвищення мінімальної заробітної плати пропонується відкласти з липня на кінець року

Про це йдеться у проєкті закону про державний бюджет України на 2021 рік.

“Враховано встановлення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2021 року – 6 000 грн, з 1 грудня 2021 року – 6 500 грн з відповідним перглядом видатків на оплату праці працівників бюджетної сфери”, – йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону.

Нагадаємо, 26 листопада уряд схвалив доопрацьований проєкт державного бюджету на 2021 рік до другого читання Верховною Радою.

27 листопада доопрацьований проєкт державного бюджету на 2021 рік внесли у Верховну Раду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мінімальна заробітна плата наразі складає 5 тис. грн. У попередньому проєкті державного бюджету України підвищення мінімальної заробітної плати планувалося до 6 тис. грн з 1 січня 2021 року та до 6,5 тис. грн з 1 липня 2021 року.

Мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір мінімального розміру оплати праці. До цього показника прив’язані заробітні плати працівників бюджетної сфери та податки для бізнесу. Розмір мінімальної заробітної плати визначається у законі про державний бюджет на відповідний рік.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...