facebook

Нідерланди подарували Києву 100 тис. тюльпанів, котрі висадили як символ поваги до Небесної сотні

Квіти мають зацвісти вже навесні

У центрі Києва висадили 100 тисяч тюльпанів, подарованих Королівством Нідерланди, які символізуватимуть повагу нідерландців до героїв Небесної Сотні. Про це повідомила пресслужба “Київзеленбуду” у Фейсбук.

Зазначається, що проєкт реалізували за ініціативи консула України в Амстердамі Еміля де Севрена Жакета та підтримки посла України в Нідерландах Всеволода Ченцова. Цибулини тюльпанів до України доставили літаком.

Передбачається, що висаджені квіти зацвітуть уже в квітні-травні наступного року на клумбах Майдану Незалежності та біля будівлі Міністерства закордонних справ.

Як повідомляють у “Київзеленбуді”, сорти квітів підбирали по кольорах – жовті, жовтогарячі та червоні. Крім того, геометричні візерунки, які виклали з квітів, матимуть завдяки різній висоті сортів тюльпанів – від 40 до 60 сантиметрів. “Упевнений, що в квітні вже ми побачимо квітучий Київ: 100 тисяч нідерландських тюльпанів у центрі столиці та ще 400 тисяч, висаджених в інших куточках Києва, зокрема, й на Співочому полі, стануть окрасою міста навесні”, — сказав представник об’єднання Олексій Король.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...