facebook

В Україні готуються до повного локдауну в грудні, – Шмигаль

В Україні в кінці грудня можуть ввести повний локдаун у разі, якщо карантин вихідного дня не допоможе знизити навантаження на лікарні.

Остаточне рішення можуть ухвалити вже на початку наступного місяця. Про це на засіданні Кабміну 25 листопада заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. “Ефективність та результат можемо оцінити на початку грудня. Фіксуємо зниження мобільності населення. Зараз найнижча мобільність із часу повного карантину. Наслідком має бути плато за кількістю хворих. Певне поліпшення вже є сьогодні. У нас фактично два тижні, як стабілізувався кількість хворих у лікарнях на рівні 27-28 тисяч. Ми не переходимо позначку в 30 тисяч”, – сказав Шмигаль. За його словами, свята можуть призвести до сплеску захворюваності. Тому Кабмін уже розроблює сценарій повного локдауну. “Ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня — період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати. Уряд не приховує та говорить відкрито, що ми розроблюємо план реагування на випадок погіршення ситуації”, – сказав прем’єр. Що взагалі таке локдаун У перекладі локдаун – заборона вільно входити або виходити з будівлі або конкретної зони через надзвичайну ситуацію. У країнах, де вводиться локдаун, повністю або частково обмежують вільне пересування й соціальні контакти громадян.

За локдауну не працюють практично всі підприємства, установи та організації, зокрема й освітні, розважальні, спортивні, заклади громадського харчування (можуть працювати тільки на доставку або продавати їжу на винос) тощо. У звичайному режимі дозволяється функціонування тільки тих із них, які надають послуги, які задовольняють основні потреби людини, а також життєво необхідних підприємств. Співробітників підприємств, організацій і установ максимально переводять на роботу в онлайн-режимі.

Повний локдаун передбачає закриття кордонів, припинення міжнародного й міжміського сполучення, а також роботу громадського транспорту в межах населених пунктів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...