facebook

“Напівживу бабусю з коронавірусом два тижні ганяли по кабінетах”: жінка розповіла про поневіряння у лікарні

Два тижні пенсіонерка здавала усілякі аналізи окрім тесту на коронавірус.

У Житомирі літню жінку впродовж двох тижнів ганяли з кабінету в кабінет у медзакладі, змушуючі здавати усі можливі аналізи, крім тесту на коронавірус. В результаті стан здоров’я пенсіонерки погіршився, а згодом у неї діагностували COVID-19. Про це у соцмережі розповіла голова жіночого руху “За Майбутнє”, радниця голови Комітету з питань прав людини Ірина Суслова. “У моєї 68-річної бабусі – COVID-19. Їй дуже важко дихати, не може говорити, не може їсти і навіть піднятися із ліжка. До цього два тижні літню жінку, людину з групи ризику, яка демонструє характерні симптоми “корони”, ганяли по лікарях та медкабінетах, не надаючи при цьому жодної кваліфікованої допомоги та навіть не попередивши, що, можливо, вона заразилася коронавірусом”, – повідомила Ірина. Жінка розповідає, що почалося все з того, що у її бабусі сімейний лікар діагностував ангіну, а за два тижні виявив у старенької двобічну пневмонію та направив до лікаря. Той перенаправив пенсіонерку на рентген і додаткові аналізи – усі можливі, крім тесту на коронавірус.

“Не уявляю, скільки зусиль знадобилося моїй бабусі, щоб з температурою 39 добиратися громадським транспортом до лікарень та лабораторій. Але вона це смиренно робила, що певно і призвело до стрімкого погіршення стану здоров’я. І лише тоді, коли все стало гірше нікуди, бабусі нарешті призначають тест. Звичайно ж, коронавірус підтвердився.

Але найстрашніше те, що навіть після цього її не госпіталізують, а лише знову призначають прийом у лікаря наступного дня. Заразного і напівживого пацієнта запрошують до лікарні, забитої людьми, до лікаря, захищеного лише напівпрозорою маскою”, – обурюється Ірина Суслова. Вона зауважила, що докоряє собі, що не догледіла, не запідозрила, що бабуся тяжко хворіла і мовчала, і ні в кого не просила допомоги. “Вона, як і більшість літніх людей, трималася до останнього…”, – резюмувала Ірина. Жінка повідомила, що наразі її бабуся проходить курс лікування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...