facebook

Українцям підвищать пенсійний вік і вимоги щодо стажу: кого зачепить

В Україні з 2021 року збільшиться пенсійний вік для жінок і посилять вимоги щодо стажу для всіх.

Унаслідок частина українців вийде на заслужений відпочинок пізніше. Про те, коли і як зміняться вимоги – читайте в матеріалі OBOZREVATEL. Кому підвищать пенсійний вік? Зараз українки виходять на пенсію у віці 59,6 року. А вже з квітня 2021-го, згідно із законом “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, пенсійний вік збільшать до 60 років. Це стане останнім етапом перегляду правил, ухвалених ще у 2011-му.

Так, уже з наступного року і чоловіки, і жінки матимуть рівні права і повинні будуть працювати щонайменше до досягнення віку в 60 років. До того ж варто відзначити, що ті українки, які досягнуть віку 59,6 року до квітня наступного року, зможуть отримати виплату на пів року раніше. Це зачепить тих, хто народився з 1 жовтня 1960-го до 31 березня 1961 року.

Зараз українці виходять на заслужений відпочинок раніше за всіх у Європі. Ще кілька років тому уряд під тиском МВФ розглядав варіанти перегляду цього показника. Внаслідок розробили систему гнучкого пенсійного віку – залежно від стажу, на пенсію можна вийти в 60, 63 або 65 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...