facebook

Порошенко з кримськотатарською делегацією їде до Туреччини – говоритиме про анексію Криму

Президент України Петро Порошенко наступного тижня здійснить візит до Туреччини для участі у Всесвітньому гуманітарному саміті, де порушить питання незаконної окупації Росією Криму та безпрецедентного факту порушення міжнародного права на півострові.

117835

Про це Порошенко заявив під час свого виступу на концерті-реквіємі пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Національній опері України.

3440ebd0ff47c6a246a02bef5c140a6f

«У понеділок у Стамбулі на Всесвітньому гуманітарному саміті буду обговорювати ці питання з провідними міжнародними лідерами. До складу делегації я, зрозуміло, включив і високодостойних лідерів кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва і Рефата Чубарова. Також у складі делегації буде Джамала», – сказав Порошенко.

963

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він подякував усім кримчанам, які в надзвичайно складних умовах не переривають свого громадянського та духовного зв’язку зі своєю справжньою Вітчизною – Україною, які не визнали окупаційного режиму і в доступний їм спосіб чинять опір.15491b7fe951c866266097765ca38a22

«Минулого тижня парламент ухвалив постанову «Про перейменування окремих населених пунктів та районів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя». Ми повернули історичні, в тому числі, і кримськотатарські назви. Поки що це лише декларація, але реальністю вона обов’язково стане після звільнення Криму. Ця війна для України буде завершена тільки тоді, коли нога останнього окупанта покине священну українську землю на Донбасі та в Криму. Але для цього ми маємо бути сильними й непохитними у своїй вірі», – наголосив Глава держави, пише «Укрінформ».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...