facebook

Пляцок “Королівський” з маком та горіхами – старовинний рецепт галицьких господинь

Він стане вашим улюбленим десертом.

Багато людей в Україні є ласунчиками, проте іноді магазинні торти та тістечка набридають. Саме тоді на допомогу приходять старі перевірені бабусині рецепти, які нікого не залишать байдужим.

Читайте Знай в Google News!

Саме тому пропонуємо вам приготувати ароматний пляцок «Королівський» з маково-горіховою начинкою на дріжджовому тісті. Цей пиріг у розрізі нагадує багатошаровий торт, проте випікається він одним коржем.

Якщо ви один раз спробуєте цей пляцок, то він обов’язково стане вашим улюбленим десертом, завдяки своєму неповторному смаку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Інгредієнти:

8 жовтків,

4 ст. ложки цукру,

6 ст. ложок сметани,

50 г дріжджів,

500 г борошна,

250 г маргарину.

Для начинки:

8 білків,

200 г цукру,

200 г горіхів,

200 г маку.

Спосіб приготування:

До сметани додати цукор, подрібнені дріжджі і все добре перемішати. Додати маргарин кімнатної температури, жовтки і все збити міксером. Додаючи поступово просіяне борошно, замісити м’яке тісто і поставити в тепле місце на 1 год.

Для начинки, промити мак, налити води, так щоб була нарівні з маком і поставити варитися мак до повного випаровування води. Потім мак перетерти блендером. Горіхи подрібнити блендером, або перемолоти на м’ясорубці.

Білки разом з цукром збити міксером до утворення стійких піків. Поділити білки на дві частини. Одну частину змішати з горіхами, іншу з маком.

Тісто поділити на п’ять частин. Одну частину розкочувати у пласт і викладати у форму для запікання, застелену пергаментом і змащену олією. На тісто викласти половину горіхової начинки. Другу частину тіста розкотити покласти на горіхову начинку. На тісто викласти макову начинку. Так викладати по черзі – тісто, начинка до кінця. Зверху має бути остання частина тіста. Залишити пляцок, щоб підійшов на 20 хвилин.

Поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин – до готовності. Зверху помазати шоколадною помадкою і посипати подрібненими горіхами.

Смачного!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...