facebook

На Львівщині вибухнув кисень у госпіталі, де лікують хворих на COVID-19

Пацієнтів госпіталю, у якому стався вибух, евакуюють в іншм лікарні регіону, повідомив голова Львова.

У Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих, який знаходиться у Винниках, сталася нештатна ситуація з киснем. Про це ввечері в п’ятницю, 20 листопада, у Facebook написав мер Львова Андрій Садовий.

“Попередньо мова йде про вибух при заправці. Кільком пацієнтам, які потребують штучної подачі кисню, необхідна термінова евакуація в інші медзаклади. Серед пацієнтів є й важкі”, – зазначив мер.

За його інформацією, на місце виїхали бригади швидкої допомоги. Львівська лікарня швидкої допомоги і 8 лікарня висловили готовність прийняти пацієнтів.

“Не думав, що новий “ковідний” корпус на Миколайчука, який ми тільки що відкрили, знадобиться так швидко”, – написав Садовий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пізніше він додав, що в госпіталі тимчасово немає можливості постачати кисень.

“Усього в лікарні 60 киснезалежних хворих. 30 прийме Лікарня швидкої допомоги, п’ять із них у реанімації. 12 осіб везуть у 8 лікарню”, – написав мер Львова.

Львівський обласний госпіталь ветеранів – одна з найбільш завантажених медустанов, де лікують хворих на COVID-19, повідомила прес-служба Львівської обласної адміністрації.

У лікарні 186 хворих, киснева мережа працює з максимальним навантаженням, сказано в повідомленні.

До кінця року в госпіталі планують встановити нову кисневу станцію. Йдеться про бочку об’ємом 5 тисяч літрів кисню. Дві станції і новий кисневий генератор дозволять прокласти додатково 200 кисневих точок і забезпечити лікарню киснем майже на 90%, відзначили в ОДА.

За інформацією прес-служби, у реанімації госпіталю знаходилося 16 хворих, 13 – підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...