facebook

В Україні вперше “узаконили”одностатеві шлюби

Запровадити як не шлюби, то хоча б партнерство між людьми тієї ж статі, Україна зобов’язалася чотири роки тому. 

В Україні дві столичні дівчини вперше “узаконили” одностатеві стосунки – юрист пари знайшов спосіб обійти офіційну заборону одружуватися з людиною тієї ж статі. Новий договір це не шлюб, але надає парі більшість прав подружжя.

Про це 17 листопада йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

П’ять сторінок дрібним шрифтом мають замінити печатку в паспорті, мати яку одностатевій парі в Україні – зась.

Документ Олеся й Ада підписали, аби мати спільне майно і навіть спростити шлях одна до одної у реанімацію чи у СІЗО. Але обидві розуміють – усе залежатиме від конкретного лікаря чи чиновника.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У нас є принцип свободи договору – тобто ми можемо домовитися про все, що прямо не заборонено. У нас ще і до того був у цивільному кодексі принцип простого товариства. Це більше про проєкти, але знаєте, багато у бізнесі – відносини між партнерами вони ближчі, ніж відносини у шлюбі”, – зазначає автор документа юрист Артем.

У Мін’юсті про договір між дівчатами – чули. Але називати його схожим на шлюбний – відмовляються.

“Реєстрація шлюбу продовжує бути можливою тільки між чоловіком і жінкою. І такий договір не може регламентувати шлюбні відносини. Відділ державної реєстрації актів цивільного стану на підставі цього договору мало що зможе вчинити для цих дівчат”, – говорить Рада Дашутіна.

Ніна й Альона одружилися по-справжньому в Португалії. Гучне весілля справили в Україні. Європейський документ життя в Україні не полегшує. Хіба що нагадує – вдома права залежать від орієнтації.

Запровадити як не шлюби, то хоча б партнерство між людьми тієї ж статі, Україна зобов’язалася чотири роки тому. Але незабаром Мін’юст відзвітував – виконання європейської стратегії неможливе.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...