facebook

Кого сучасний грип вбиває частіше

Дослідники з’ясували, що народжені після 1968 року люди менше ризикують стати жертвами сучасних штамів грипу. А ось старші покоління значно більш уразливі.

postelnyy_rezhim_2-e1420992387210

Чоловік британської королеви принц Філіп цього тижня похвалився тим, що він не хворів на грип протягом останніх 40 років. Цей чоловік може вважатися більш везучим, ніж йому здається, що підтвердило наукове дослідження. Вчені з’ясували, що народилися до 1968 року люди мають супермощной захистом тільки проти однієї групи штамів вірусу грипу. А ось і інші різновиди цієї хвороби представляють для них куди більшу небезпеку.

При цьому вірним є і зворотній взаємозв’язок народжені після 1968 року люди більш уразливі перед 6 штамами грипу, від яких кращий захист мають представники старших поколінь. На жаль, людей вікових та літніх в значній мірі атакують ті різновиди грипу, проти яких вони захищені не так добре. Причина цього полягає в тому, що перший вірус грипу, з яким ми стикаємося ще в дитинстві, забезпечує нам 75-відсоткову резистентність від аналогічних різновидів вірусу.

Це відкриття вчених з Університету Арізони дозволяє розгадати давню загадку. Епідемія «іспанки» 1918 року, яка вбила до 100 мільйонів людей, переважно знищувала молодих людей, залишаючи в живих представників старшого покоління. Вчені довго не могли зрозуміти, чим пояснювалась така вибірковість грипу. І ось тепер стало відомо, що людство тоді стало жертвою більш старої різновиди вірусу, від якої люди у віці були краще захищені.
Дослідники вважають, що якщо коли-небудь планета зіткнеться з такою ж страшною епідемією, то вчені зможуть краще передбачати її розвиток, щоб захистити найбільш вразливі верстви населення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...