facebook

Локдаун вихідного дня не призведе до зменшення хворих із COVID-19, – головний медик Черкас

Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міськради Всеволод Кульчиковський переконаний: впровадження так званого «карантину вихідного дня» не є достатньо дієвим заходом із протиепідемічної точки зору.

Про це він заявив під час спільного засідання виконавчого комітету та місцевої комісії з питань ТЕБ і НС, яке відбулося 13 листопада, повідомляють у міськраді.

«За офіційною статистикою, в Черкасах зареєстровано 2950 випадків захворювань на коронавірус. – Інкубаційних період Covid-19 триває 14 днів, за деякими даними, він може становити 28 днів, – коментує Всеволод Кульчиковський. – Цей факт ще раз засвідчує, що рішення про карантин вихідного дня не виважене та навіть не коректне.

Його впровадження аж ніяк не призведе до падіння захворюваності. Поза тим, є градація місць, де найчастіше виникають зараження. Звісно, що сюди потрапляють закриті приміщення, але найбільше інфікувань відбувається саме в лікувальних закладах. Для захисту медичних працівників та лікування пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19 в місті спрямували 104 млн грн із місцевого бюджету. У Черкаській міській інфекційній лікарні наразі наявні 47 ліжок для хворих, у 1-ій міській лікарні підготували 30 ліжок, ще стільки ж – у 3-ій міській лікарні швидкої медичної допомоги.

Натомість у 2-ому пологовому будинку планують розгорнути тимчасовий інфекційний госпіталь на 150 місць».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами головного медика Черкас, в усьому світі системи медичних закладів перезавантажені.

«Навесні в Італії, Іспанії, Франції, Великобританії був введений повний локдаун, але він фактично ні до чого не призвів. Після тимчасового послаблення – знову виникла необхідність посилення, – розповів Всеволод Кульчиковський. – Утім ці країни відрізняються від нас ресурсом. У них мають можливість компенсувати втрати, до яких призводить жорсткий карантин, ми ж такого ресурсу не маємо. Загалом із медичної точки зору процедура карантину вихідного дня не має сенсу».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...