facebook

Медики повинні бути в памперсах і костюмах, але у нас памперси не вдягають — лікарка про роботу з коронавірусними хворими

У Мелітополі діють два інфекційних госпіталя.

Медики інфекційних лікарень, де зараз лікуються пацієнти з коронавірусом, найбільше ризикують своїм здоровям. Працюючи у складних умовах, з великою навантаженістю, лікарі та медперсонал закликають людей не ризикувати власним здоров’ям та дотримуватися маскового режиму.

Медики Мелітополя продемонстрували свою екіпіровку, в якій їм доводиться працювати заради порятунку коронавірусних пацієнтів. Як пише ria-m.tv, у Мелітополі діють два інфекційних госпіталя, один розташований в будівлі колишнього дитячого санаторію, другий – на базі першої міської лікарні.

Одне з випробувань – робота в захисному костюмі. Перед входом в червону зону, де лежать інфіковані коронавірусів, кожен одягає спеціальний захисний костюм. Він одноразовий і не пропускає повітря.

“У нас була така проблема забезпечення лікарів нижньою білизною – такою, що вбирає вологу. Нам допомагала одна громадська організація: поставляла футболки і нижню білизну. Зараз теж шиють одяг. Перш ніж одягатися в костюм, потрібно надіти на себе саме таку білизну”, – каже начальник Мелітопольського міськздороввідділу Лариса Сиприкіна, адже після зняття костюмів (спецзахисного та одноразового бавовняного, які носять хірурги), нижню білизну можна викручувати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Працюють лікарі по змінах тривалістю 4 години. Весь цей час вони не можуть піти в туалет, так як це ризик заразитися. Терплять і працюють. Іноді доводиться працювати більше 4 годин, коли великий наплив пацієнтів.

Від постійного носіння маски з’являється висип на обличчі.

За словами Саприкіної, ніякі особисті речі, як то: телефони, ключі в так звану брудну зону з собою брати не можна. Адже, як відомо, вірус передається і через речі. З червоної зони після зміни медики виходять в «шлюзи» – проміжна між брудною і чистою зонами кімната.

Далі використані костюми піддаються дезобробці і утилізації – їх відправляють у спеціальні мішки або бокси. Потім запорізька фірма, яка виграла тендер на утилізацію витратних матеріалів і костюмів, приїжджає в Мелітополь і забирає їх в утиль.

“У рекомендаціях написано, що медики повинні бути в памперсах і костюмах, але у нас памперси не вдягають. Працюють бригадами по 4 години, потім 4 години відпочивають, потім знову змінюють один одного”, – говорить головний медик міста.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...