facebook

Де українці інфікуються коронавірусом: лікар назвав “найпопулярніші” місця

Найчастіше коронавірусом українці інфікуються у місцях масового скупчення людей. Тоді як підчепити новий вірус на вулиці практично неможливо.

Про це завідувач Чортківського міськміжрайонного відділу ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України” Микола Михайлюк розповів виданню “Липа”.

За його словами, найбільшу небезпеку становлять місця великих скупчень людей та замкнуті простори.

“Шанс заразитися коронавірусом на вулиці надзвичайно малий. Як на мене, то найбільшу загрозу становлять все ж таки великі застілля – дні народження, хрестини чи весілля. Тоді збирається велика кількість гостей, і мало хто з них дотримується маскового режиму. Бувало, що після гучних святкувань ми мали спалахи захворювання”, – каже Микола Михайлюк.

Лікар наголошує, що за можливості варто перенести такі заходи, або ж святкувати у вузькому колі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ще однією загрозою є громадський транспорт, точніше правила поведінки у ньому. Останнім часом спостерігаємо переповнені автобуси, в яких їдуть пасажири без масок. Саме за таких умов неабияк зростає ризик захворіти, бо люди перебувають у закритому приміщенні на невеликій відстані один від одного”, – додав медик.

Микола Михайлюк закликав за можливості ходити пішки. “Якщо проїзду у громадському транспорті не уникнути, тоді краще дочекатися автобуса із малою кількістю пасажирів і в обов’язковому порядку вдягнути маску”, – радить лікар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...