facebook

Японці завдали великий удар по іміджу Roshen

Коли півроку тому в Токіо приїхала досить потужна група людей на чолі з Президентом і пробула пристойний час – була надія, що ця група закладе фундамент активної торгівлі між нашими країнами, дозволить увійти в активний японський імпорт стратегічним для України напрямками.

65795

Що народиться в результаті договір полегшеного алгоритму торгівлі (такі договори Японія укладає з країнами, що розвиваються, країнами, які вона підтримує). Такого роду угоди дають можливість адресних квот (це важливо для молочної групи), дають шанс на нульовий тариф при ввезенні товарів з України. Безумовно, були очікування, що японський регулятор імпорту – Jetro нарешті відкриє офіс в Україні (зараз серед країн-сусідів такого офісу немає тільки у нас). Активну участь у виставках від країни для всіх наших продуктів – теж чекали.

Але коли після такого потужного візиту Президента і команди в зримою видимості результатів проявилися виключно цукерки фабрики президента..

Тільки сліпий або зовсім наївний почне припускати випадковість.

Не випадковість – те, що далі сталося з продукцією. Це мабуть закономірність, так як українські чиновники і були виконавцями цього імпорту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому що якщо б приймаючою стороною був японський бізнесмен – то всі дозвільні документи були б отримані ДО імпорту, а не за фактом.

Не потрібно робити висновки за мене, що української продукції не ради в Японії. Я часто пишу про українських продуктах в Японії, які сприймають із захопленням. Просто потрібно розуміти – Японія має один з найсуворіших фіто санітарних стандартів. По ряду консервантів дозволені дозування суттєво нижчі від європейських і американських. І для того, щоб уникнути ексцесів і стоку потрібно заздалегідь підготуватися до операції. Пропонуючи продукцію, відразу з’ясувати параметри тих допоміжних речовин, які використовує Ваша технологія. Передати досвідчені зразки для попереднього дослідження в японській лабораторії.

І, якщо є необхідність, вирівняти параметри заздалегідь. Але не враховувати строгість для всіх, відсутність виключень в Японії при імпорті можуть тільки укр чиновники – пупи землі.. Що, власне, підтверджує мою версію подій.

***

Про шлях Рошен у Японії.

Найцікавіше що могло статися – сталось з паном Порошенко. Його продукція НЕ отримала дозвіл на роздрібну торгівлю. Це пов’язано з якістю безумовно. Нічого особистого. Але цукерки Рошен у стоці позначені таким написом

個人でのご利用は【業務用食材】の商品知識が無いためのクレームが多く、出品社や当市場の業務妨害にもなりますので禁止となっています。

Що перекладається, як “тільки для особистого використання. Продаж та громадське харчування ЗАБОРОНЕНІ, продукт не отримав допуск на японський ринок.

Але саме цим найголовнішим продуктом я просто впевнена і займалася пані Микольська (торговий представник України або Рошен??)в рамках свого державно візиту тугеза з командою Порошенко.

Країна змінюється, українських чиновників рила і суть – ніколи. І японці відмінно показали – всі рівні. Задоволена. Це до речі великий удар по іміджу Рошен. Хи-Хи – “лідер зі Східної Європи”.

b2b5828b8be9a435

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...