facebook

Донька запропонувала мені їхати на заробітки в Італію.

Донька запропонувала мені їхати на заробітки в Італію. Мама її подружки вже давно там працює, допомагає доньці, навіть квартиру купила. От моя донька і попросила її, знайти і мені там роботу. Я відмовилася, бо їхати кудись в 63 роки я не хочу. Донька образилася, сказала, що я егоїстка, яка думає лише про себе

У мене доросла дочка, їй 33 роки. Вона живе окремо, виховує дитину. З чоловіком давно розлучилася, працює і тягне все на собі. Так що там говорити! Таким в наш час вже нікого не здивуєш, адже багато жінок так живуть. Я і сама свого часу багато працювала, щоб дати їм з сестрою все необхідне. Пропадала на роботі з чоловіком цілодобово!

Зараз я вже на пенсії, а ось забезпечувати дочку мені доводиться до цих пір! Не те щоб повністю, але частково! А для мене це, ой, як не просто! Так, дочка працює, але вона часто просить у мене фінансової допомоги.

Я прекрасно все розумію. Вона одна виховує дитину, все на її плечах, зарплата невелика, а ціни шалені. Так воно і є! Тільки от я не можу їй допомагати. Я ж пенсіонер, які у мене можуть бути гроші? Звідки вони у мене? Я б і хотіла допомагати доньці і онуку, але мені нічим!

Самі знаєте, яка пенсія у звичайної людини. Тут самій ледве вистачає, щоб зводити кінці з кінцями, не те, щоб допомагати іншим! Тільки ось дочка ніяк не зрозуміє цього! Вона просто не вірить мені. Ще й ображається, що мало даю! Я так втомилася від цієї ситуації! Сил просто немає вже! Всі розмови з дочкою зводяться до грошей! Хоч би поцікавилася, як мені самій живеться! Так, де вже там! Тільки про своє говорить!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як прийде до мене в гості, так і скаржиться, що грошей немає. Все ниє і ниє! Бачите, не вистачає їй зарплати на їх з сином витрати! Так, часи зараз не прості, але що поробиш? Усім важко, і мені, в тому числі. Я ж не проти допомагати дочці, але у мене немає такої можливості! А моя дочка звинувачує мене в байдужості! Вона каже, що я просто не турбуюся про неї і онука, ось і не хочу давати грошей. Вона просто не вірить, що у мене самої проблеми з грошима. Думає, що раз я пенсіонер, то і не витрачаю нічого, ось так!

А недавно, моя дочка взагалі сказала, що я мабуть збираю гроші, а вона живе на копійки! Ось що за маячня? Що я можу налагоджувати? Хіба я б пошкодувала для неї хоч щось? Так я б віддала все, що у мене є! Якщо б тільки мені було що віддати! Хіба я б могла відкладати гроші, знаючи, що моя дитина живе в злиднях?

Потім донька наче заспокоїлася, але це лише на певний час. Якось вона прийшла до мене і запропонувала мені їхати на заробітки в Італію. Мама її подружки вже давно там працює, допомагає доньці, навіть квартиру купила. От моя донька і попросила її, знайти і мені там роботу, щоб я могла їй допомагати.

Я відмовилася, бо їхати кудись в 63 роки я не хочу, страшно вже якось. Донька образилася, сказала, що я егоїстка, яка думає лише про себе. Я б поїхала, заробила б гроші, а вона в цей час ще й мою квартиру могла здавати.

Як тільки дочка могла подумати таке? Чому вона постійно думає, що я маю вирішувати її проблеми? Чому тоді її сестра сама справляється з життєвими проблемами і не просить грошей у мене. А мій молодший дитина вирішив, що я до старості буду її забезпечувати. Я вважала, що діти повинні доглядати за батьками в старості. Виходить, я маю утримувати дочку і зараз, коли я вже на пенсії. Чому вона не намагається заробляти більше, а просить у мене?

Прокручую варіанти своїх доводів, все думаю, як же їй пояснити все спокійно Як же розв’язати цю проблему і зберегти хороші відносини з донькою?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...