facebook

Легалізація праці: Сьогодні мінімальна заробітна плата становить 5000 гривень

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб. На сьогодні мінімальна заробітна плата становить 5000 грн. Ні для кого не таємниця, що велика частка українців не змогла б прожити на цю суму. Хтось шукає підробіток, а хтось просто отримує значно більше, ніж зазначено офіційно.

З метою легалізації трудових відносин, підвищення рівня оплати праці, недопускання заборгованості із її виплати та вчасної сплати внесків до бюджетів усіх рівнів 4 листопада під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Дрогобицької міської ради. Участь у роботі групи взяли представники Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості, Дрогобицького відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДФС у Львівській області, Дрогобицького відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління ПФУ Львівської області, та структурних підрозділів міської ради.

Членами робочої групи заслухано керівників та представників суб’єктів господарювання, встановлено контроль за їхніми зобов’язаннями щодо своєчасної виплати заробітної плати та сплати податків до бюджету, підвищення рівня заробітної плати, а також недопущення використання праці без належного оформлення трудових відносин з працівниками.

Окрім того, 3 листопада інспекторами праці сектору з питань праці ДМР спільно з посадовими особами відділу економіки ДМР, Дрогобицькогоміського управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Дрогобицького відділення поліції ГУ НПУ у Львівській області проведено ряд спільних моніторингових обстежень у м. Дрогобичі щодо недопущення фактів використання незадекларованої праці та дотримання протиепідеміологічних вимог у період карантину. Було обстежено салони краси, непродовольчі і продовольчі магазини.

З підприємцями проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання умов законодавства про працю, значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...