facebook

КСУ вдарив не лише по безвізу: Кулеба розповів, які проблеми чекають на українців

Скандальне рішення Конституційного Суду щодо скасування е-декларування завдало серйозного удару по відносинах України з міжнародними партнерами. Зокрема, це стосується й питання безвізового режиму. Водночас влада обіцяє не сидіти, склавши руки.

Влада буде шукатиме швидкі та оптимальні шляхи вирішення цієї проблеми. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу, повідомляє 24 канал.

Реакція МЗС України на рішення КСУ

Дмитро Кулеба зазначив, що звісно поважає рішення суддів, але констатував, що воно створює низку проблем не лише для розвитку країни, а й для відносин з тими партнерами, які сприяли становленню антикорупційних органів.

Журналісти запитали його, чи поставило рішення КСУ під загрозу безвіз і співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дипломат відповів, що саме рішення “ще не руйнує відносини України з міжнародними партнерами”.

Я ставив би питання ширше – існування та ефективне функціонування антикорупційної інфраструктури є важливим елементом взаємодії із західними партнерами. Якщо негативні наслідки не вдасться подолати, у нас буде проблема,

– сказав Кулеба.

Як влада збирається вирішувати проблему

Водночас він наголосив, що президент Зеленський, уряд та МЗС рішуче налаштовані подолати ці негативні наслідки. Кулеба запевнив, що українці незабаром побачать конкретні кроки в цьому напрямку.

“Ми будемо робити це не тому, що це нас хтось просить робити ззовні, а тому, що це в наших інтересах”, – наголосив Кулеба.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...