facebook

Що буде зі шкірою обличчя, якщо її не зволожувати

Ти теж вважаєш, що зволоження шкіри не є обов’язковою процедурою? Тоді треба прочитати цю статтю. Ось що буде зі шкірою зовсім скоро, якщо не зволожувати її.

Ваші зморшки з віком можуть стати глибше, до того ж це станеться раніше терміну

1_5d9ytmz

Дерматолог Уітни Боу пояснює, чому саме: “Те, що в ужитку називається сухою шкірою, насправді означає порушення захисних бар’єрів шкіри і уповільнене запалення. Якщо ви не забезпечуєте цим ділянкам достатнього зволоження, ви утрудняєте доступ до цих ділянок живлення зсередини організму. Клітини слабшають, і запалення стає хронічним. Колаген кінець кінцем руйнується і шкіра обвисає, старіючи завчасно”.

Чому саме зволоження? Все дуже просто. Усі речовини в нашому організмі переносяться за допомогою рідин. Пересихання будь-якої ділянки означає утруднення руху. Начебто швидкісну трасу перекопали наполовину і звузили пропускну спроможність.

Вам доводилося чортихатися на дорожніх робітників, простоюючи через них в пробці? Ось приблизно те ж саме думає про вас ваш організм в такі моменти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ті зморшки, що вже є, стають помітніші

Зневоднена шкіра помітно тонше за нормальну, тому зморшки на ній сильніше впадають у вічі. Хочете зменшити їх? Доктор Боу рекомендує зволожуючі креми з гіалуроновою кислотою. При цьому слід пам’ятати, що ефект від кремів буде набагато менш помітним, ніж від ін’єкцій гіалуронової кислоти.

Ваше обличчя лущитиметься на морозі

У холодний час рівень вологості в повітрі падає, шкіра пересихає і захист шкіри слабшає. Будь-яке незначне роздратування шкіри може викликати запалення і лущення.

Прищів стає більше

Це виглядає на перший погляд нелогічно, але насправді зволоження шкіри важливе, якщо у вас є прищі. Вони виникають по 3 причинам: підвищена сальність шкіри, огрублення зовнішнього шару шкіри і закупорка пір, і запальні процеси. У усіх цих випадках вам необхідно зволожувати шкіру, але робити це треба кремами, що не містять олій, щоб не посилити проблему. І так, зволоження треба поєднувати з лікуванням, наказаним вашим дерматологом.

Ви втрачаєте захисні властивості шкіри

Багато які з ефективних засобів для лікування шкірних проблем, такі як ретиноїди, саліцилова кислота і пероксид бензоїлу – сушать шкіру. Якщо не чергувати нанесення цих речовин зі зволоженням, ви ризикуєте отримати роздратування і лущення шкіри. Як говорить доктор Боу: “Часто трапляється, що люди прибігають до сильнодіючих ліків для шкіри і в результаті отримують такі побічні ефекти. А усього лише варто було дотримуватися простого чергування”.

Ваш макіяж виглядатиме гірше

Тональний крем, потрапляючи в щонайтонші зморшки на шкірі, підкреслюватиме їх. Просто нанесіть зволожуючий крем і дайте йому 5-7 хвилин ввібратися, перш ніж перейти до вашого щоденного макіяжу.

Ваша шкіра чухатиметься впродовж дня

Ми усі живемо і працюємо в приміщеннях з пересушеним кондиціонерами і опалюванням повітрям. І якщо вам може бути все одно, як ви виглядаєте, то навряд чи вам все одно, що ви відчуваєте. Зволожте шкіру обличчя з ранку і оцініть різницю в порівнянні з вашими звичайними відчуттями.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...