facebook

Заробітчани мають заплатити податки, дехто два рази за законом: скільки грошей повинні віддати

Українець, який отримав дохід за кордоном, згідно із законом повинен, повернувшись додому, піти в податкову за місцем реєстрації, заповнити декларацію і сплатити частину державі.

Генеральний директор Baker Tilly Ukraine Олександр Почкун каже, що в оподаткуванні заробітчан є свої особливості, передає “Оглядач”.

Якщо українець працює в країні, з якою підписано спеціальну угоду, то після приїзду в Україну потрібно заповнити декларацію й компенсувати тільки податкову ставку. Наприклад, у Болгарії прибутковий податок становить 10%. Якщо з нею підписано спеціальну угоду, то в Україні потрібно буде доплатити податок у розмірі 9,5% (в Україні прибутковий податок із військовим збором становить 19,5%).

Якщо з країною немає спеціальної угоди

Якщо працювати в країні, з якою немає спеціальної угоди, у такому разі повний податок потрібно платити і в тій країні, де заробили кошти, і в Україні 19,5%. Крім того, стільки ж доведеться заплатити й тим, хто заробляє за кордоном нелегально.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Часто наші заробітчани отримують неофіційний дохід. Частина працює неофіційно. А часто й вибирають українців через те, що вони погоджуються на неофіційну роботу. Тут же є в цьому економічний складник. Місцевий вимагатиме захисту, гарантій, офіційного доходу, який може показати банку. А українському працівнику важливо заробити гроші й переказати додому. Якщо він спробує задекларувати в Україні, договір про усунення подвійного оподаткування діяти не буде”, – розповідає Почкун.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...