facebook

Вибори в Україні: нестача скриньок і кабінок, члени комісій без масок

Спостерігачі фіксують перші порушення на виборах 25 жовтня – серед них передчасний початок голосування, нестача скриньок і кабінок для голосування, члени комісії без масок та рукавичок, деякі виборчі дільниці досі не відкрились.

Джерело: Громадянська мережа “ОПОРА” та громадський рух “Чесно”, МВС

​​Дослівно МВС: “О 8:00 годині розпочали роботу 1103 дільничні виборчі комісії на території Києва, 6 з яких, що у Шевченківському (3) і Солом’янському (3) районі столиці, – із запізненням, а 2 – в Оболонському і Дарницькому районах – станом на 8:30 не відкрилися. Відомості про події внесені до Журналів єдиного обліку заяв та повідомлень та проводиться перевірка”.

Деталі: Зокрема, у Києві не відкрилася дільниця 800680, що на Виноградарі. Під дільницею є черга з людей. Молодий голова комісії пояснив, що “не впорався”, оскільки став головою з 12 жовтня і не розібрався в процесі. Відзначається, що на цій дільниці були неправильно встановлені пломби на скринях, їх перепломбували, нині змінюють документацію. Але частина охочих проголосувати уже розходиться.

Крім того, у Святошинському районі Києва роздають маски від благодійного фонду Олександра Третьякова, який на місцевих виборах підтримував партію “УДАР”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Станом на 8:20 на Донеччині у Святогірську (Краматорський район) 3 виборчі дільниці не відкрились.

За інформацією голови Святогірської міської територіальної виборчої комісії Світлани Керкач, не відкрились виборчі дільниці за номерами 141238, 141239, 140453.

Причина невідкриття – перерахування бюлетенів, які не були попередньо розподілені на столах між членами вказаних дільничних виборчих комісій. Після проведення всіх необхідних процедурних моментів, виборчі дільниці будуть готові приймати виборців для голосування.

У Харкові люди на дільницях не дотримуються дистанції, а члени комісій без масок. За даними “Чесно”, членам комісій, що їхатимуть на голосування по домівках, не видали захисні костюми.

У Житомирі на двох дільничних виборчих комісіях, які знаходяться в мікрорайоні Польова, немає кабінок для голосування.

Спостерігачі повідомляють, що на дільниці № 181447, яка знаходиться в музичній залі в дошкільному навчальному закладі №66, одна ніби кабінка у вигляді ширми з лялькового театру. “ОПОРА” відзначає, що така ситуація і на багатьох інших ДВК по місту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...