facebook

Хлопчик не міг додзвонитися мамі з татом: деталі загибелі сім’ї медиків від COVID-19 під Києвом

13-річний син загиблих медиків вирішив стати лікарем

Під Києвом від коронавірусу померли в один день подружжя-медики 51-річний Валентин та 39-річна Галина Степченко, які лежали в різних лікарнях. Без батьків залишився їхній 13-річний син Антон, який також бореться в COVID-19.

Трагедія сталася в місті Тараща близько тижня тому, проте дитині про смерть мами з татом не повідомляли кілька днів, щоб довше вберегти школяра від шоку. У день похорону Антона саме перевели з інтенсивної терапії до звичайної палати, передає “Обозреватель”.

Як розповіли близькі родини Степченків, хлопчик здогадувався про втрату батьків, оскільки вони довго йому не дзвонили й самі не відповідали на телефонні дзвінки.

Тітка Антона наважилась розкрити йому правду через тиждень, щоб дитина не дізналася про сумну звістку від сторонніх людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами знайомої родини Анжеліки, жінка попросила хлопчика не хвилюватися і запевнила, що все буде добре.

“Добре вже ніколи не буде”, – відповів на це Антон.

Також школяр після трагічної звістки сказав, що бога не існує, і вже вирішив, що стане лікарем, коли виросте.

Галина Степченко була медсестрою місцевої поліклініки, а Валентин – лікарем-анестезіологом, завідувачем відділення Таращанської центральної районної лікарні. Вони обидва з самого початку пандемії в Україні були на передовій боротьби з коронавірусом.

Колеги Валентина розповіли, що першою в сім’ї захворіла дружина лікаря, і через 3-4 дні заразився і він сам. Перший час подружжя лікувалося вдома, а потім у них почалися ускладнення і стрімко розвинулася пневмонія.

Галину госпіталізували та помістили в реанімацію, й колеги збирали для неї гроші, оскільки були потрібні дуже дорогі ліки – по 10 тисяч гривень за флакон. Через кілька днів до лікарні відвезли в реанімацію також Валентина. Їх син Антон теж захворів і потрапив до медзакладу в реанімацію, він перебував на апараті штучної вентиляції легенів.

“Галя пролежала в реанімації близько тижня. Вона померла вранці. Її чоловік перебував в іншій лікарні, і йому не говорили про смерть дружини. Але хтось йому подзвонив і все-таки розповів. Йому стало гірше такої звістки, і до вечора його не стало”, – розповіла колега загиблої.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...