facebook

Військові медики отримуватимуть премії за лікування хворих на COVID-19, – Міноборони

Перші грошові виплати мають надійти вже в листопаді

Військові медики щомісячно отримуватимуть премії за лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19. Відповідний наказ підписав міністр оборони України Андрій Таран, передає пресслужба відомства.

Зазначається, що раніше через прогалини в нормативній базі військовим медикам не була передбачена додаткова доплата у розмірі до 300 відсотків заробітної плати, яка, відповідно до рішення Кабміну, має нараховуватися працівникам закладів охорони здоров’я Міноборони під час пандемії COVID-19.

У зв’язку з цим було прийнято рішення виплачувати військовим медикам грошові премії відповідно до Дисциплінарного статуту ЗСУ, у тому числі, з фонду міністра оборони. “Дані виплати нараховуватимуться за період від 2 червня 2020 року. Тобто, усі наші бійці в білих халатах, які перебувають на передовій боротьби з епідемією, отримають премії ще від червня цього року”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що перші премії за цим рішенням виділять вже в листопаді. Виплати здійснюватимуть за місцем перебування військовослужбовців на грошовому забезпеченні, а в наказі зазначатимуть кількість діб, фактичний час виконання військовослужбовцем завдання та розмір премії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляють у Міноборони, підставою для заохочення військовослужбовців є довідка від закладу охорони здоров’я з інформацією щодо поденного обліку. У ній вказуватиметься фактичний час виконання робіт з лікування хворих на COVID-19 та віднесення особи до відповідної категорії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...