facebook

В уряді назвали умову скасування переходу на літній час

Рішення про скасування можуть прийняти через європейське законодавство

Україна може відмовитися від переведення годинників з метою гармонізації законодавства з нормами Європейського союзу. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що в Євросоюзі порядок обчислення часу діє на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час.

Проте Європейська комісія запропонувала країнам ЄС розглянути питання щодо можливого скасування переведення годинника двічі на рік. Таким чином кожна держава блоку повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: літньому або зимовому.

У зв’язку з цим Мінекономіки може запропонувати уряду також скасувати переведення годинників, адже в нас воно відбувається за постановою Кабміну. “У разі прийняття на законодавчому рівні у ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства до ЄС, буде запропоновано Кабінету Міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України”, – йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...