facebook

В українських школах хочуть заборонити мобільні телефони

В українських школах мають намір заборонити смартфони та інші пристрої, які підключаються до інтернету.

Про це йдеться в проєкті закону від нардепа “Європейської Солідарності” Олексія Гончаренка №4226 “Про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту” щодо заборони використання мобільних телефонів і інших пристроїв, що мають підключення до інтернету”.

У пояснювальній записці говориться, що використовувати мобільні пристрої дозволять лише в освітніх цілях, а також особам з особливими освітніми потребами.

На думку автора законопроєкту, така заборона дозволить учням зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротить час на використання соціальних мереж.

“Очевидно, що мережа дає величезні переваги. Але якщо діти перебувають в соціальних мережах або комп’ютерних іграх досить довго, то їм не вистачає часу, щоб поговорити з батьками, зайнятися спортом, зробити домашнє завдання або пограти з друзями”, – йдеться в документі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також таке нововведення нібито має вирішити проблему буллінг в мережі та допоможе боротися з крадіжками смартфонів в школі. Остаточне рішення про заборону телефонів повинен приймати директори шкіл.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...