facebook

“Жодна суміш не замінить дитині грудне молоко”, – лікарка-неонатолог Марія Кісельова

Львів має стати першим місто в Західній Україні, де відкриють Банк грудного молока.

Для чого це потрібно, пояснила відома доктор медичних наук, професор і завідувачка кафедри педіатрії і неонатології факультету післядипломної освіти Львівського медичного університету ім. Данила Галицького, кандидатка у ЛОР від партії «ВАРТА» Марія Кісельова.

За її словами, в Європі у всіх великих містах такі банки існують при перинатальних центрах. Адже саме ці установи надають допомогу дітям, які з певних причини можуть не отримувати грудне молоко рідної мами. Це передчасно народжені дітки, прооперовані чи, наприклад, коли мама має певні протипоказання до грудного вигодовування, приймає медикаменти. При наявності Банку такі немовлята отримують донорське грудне молоко, а не суміш.

«В Україні Банк грудного молока вже існує в Києві. Хоча його відкрили не так давно, але вже є відчутний результат. Вкладені у нього гроші – а це 9 мільйонів гривень на створення і певні кошти на його функціонування – повертаються хорошим здоров’ям дітей», – говорить Марія Кісельова.

Зокрема, зменшується час перебування дитини у стаціонарі. Також заміна суміші на донорське грудне молоко суттєво покращила показники виживання дітей, зменшилася частота ускладнень і серйозних захворювань, характерних для новонароджених та у період дитинства.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Суміш – штучний продукт. Жодна суміш за складом не є наближеною до грудного молока. Суміші не містять тих біологічно-активних речовин, які виконують функції захисту дитини, сприяють оптимальному формуванню імунітету. Саме тому створення Банку грудного молока у Львові є актуальним. Це той проєкт, який я мрію реалізувати, бо від цього залежить здоров’я і життя тисяч дітей», – переконана Марія Кісельова.

Також додала, якщо Львів, Львівщина не стануть першими, хто відкриє Банк грудного молока, цю першість перехопить якесь із інших міст Західної України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...