facebook

Зеленський розповів за якої умови введуть жорсткий карантин

На зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Президент України Володимир Зеленський обговорив питання поширення коронавірусу в Україні.

Про це повідомляє сайт Президента України

Глава держави наголосив, що для нього критичною цифрою являється 9,5 тисяч нових хворих за добу. Якщо в Україні буде така кількість хворих, то йому доведеться запроваджувати жорсткі карантинні заходи. Також Президент повідомив, що останнім часом в Украні фіксується 5-6 тис хворих на Covid-19 за добу.

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», – зазначив Володимир Зеленський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зеленський наголосив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з COVID-19. Однак ми можемо значно скоротити кількість заражених.

«Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави звернувся з проханням до представників релігійних організацій, щоб організовувати релігійні заходи таким чином, щоб уникнути скупчення людей та забезпечити дотримання соціальної дистанції та іньших карантинних заходів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...