facebook

Стали відомі подробиці перебігу хвороби 8-річного прикарпатця, який помер від COVID-19

Як інформувала “Галка” раніше, в Івано-Франківській області від пневмонії через COVID-19 помер 8-річний хлопчик, якого доставили в лікарню у важкому стані.

 

Хлопчик помер у Коломийській лікарні, він є вихованцем Печеніжинського інтернату для дітей з інтелектуальними порушеннями, пише “Галка” з посиланням на ТСН.

За словами директорки школи, 14 жовтня він був вдома, а 15 жовтня повернуся до школи без жодних симптомів хвороби.

Проте вже увечері в нього піднялася температура. Дитину забрали в реанімацію у тяжкому стані – там діагностували пневмонію. Окрім того хлопчик мав чимало супутніх захворювань. За добу він помер.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Він поступив в лікарню в четвер ввечері. О 21-й годині був госпіталізований відразу у відділення реанімації у дуже важкому стані, з пневмоніями та ускладненням. Був підключений до апарату штучної вентиляції легень. Лікарі боролися за його стан. У п’ятницю йому був зробили ПЛР, (тест), був підтверджений COVID-19. На жаль, 17 числа, в суботу, він помер. Лікарі не змогли його врятувати”, – напередодні повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 19 жовтня.

Михайлик навчався у другому класі. Місцеві медики підтвердили, що хлопчик часто хворів, однак під час планового медогляду жодних проблем виявлено не було, пишуть Факти.

“У дитини було багато супутніх захворювань. Крім того, хлопець мав проблеми із дихальними шляхами. Минулого року він у нас лежав з важкою формою пневмонії. Висновок патологоанатома – двостороння пневмонія”, – розповів головний лікар Коломийської Центральної районної лікарні Андрій Кошкін.

У Михайлика залишилися мама, тато і дві сестри. Для того, щоб довезти хлопчика до школи, щопонеділка батьки вставали о п’ятій ранку, щоб сісти на приміський поїзд, а потім – на автобус до Печеніжина.

Де саме дитина могла підхопити коронавірус, наразі невідомо. Також вирішуватиметься питання, чи потрібно проводити тестування усіх вихованців школи-інтернату.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...