facebook

У Києві дитина померла на процедурі в лікарні: виявилося, що лікар чекав 10 годин

У Києві дитина померла в лікарні під час процедури, якої вона чекала протягом 10 годин

У Києві лікар піде під суд за звинуваченням у недбалості, що призвела до смерті дворічного Максима. У лютому цього року малюк проковтнув деталь від пластикової іграшки і потрапив в Дитячу клінічну лікарню №1 на вулиці Богатирська.

У прес-службі Київської прокуратури розповіли, що хлопчика можна було врятувати, але лікар лише через 10 годин після госпіталізації почав проводити гастроскопію, намагаючись дістати стороннє тіло стравоходу.

“Лікар-хірург, який знаходився на чергуванні, в порушення вимог наказу щодо маршрутів госпіталізації, згідно з яким діти до трьох років з підозрою на стороннє тіло шлунково-кишкового тракту, госпіталізуються в НДСЛ “Охматдит”, госпіталізував хлопчика в загальну хірургію для спостереження та обстеження дитини, призначивши консультацію педіатра”, – йдеться у висновку прокуратури

Під час процедури в дитини настала гостра серцева недостатність, у результаті якої хлопчик помер. Максим пішов у кращий світ на руках у тата.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Згідно з висновком експерта, між настанням смерті хлопчика і наявними дефектами в наданні йому медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв’язок у вигляді бездіяльності лікаря, а саме – проведення певних досліджень при надходженні дитини в медичну установу і протягом її подальшого перебування у відділенні”, – сказано в повідомленні

Якщо в суді вина лікаря буде доведена, йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...