facebook

Аномальна зима? Синоптик розповів про прогноз погоди в Україні

Синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило про погоду на найближчі 10 днів, до 18 жовтня.

Про це пише “Обозреватель”.

За його словами, в Україні, як і раніше, зберігається “метеоліто”, ознак вступу в осінь немає. Середньодобова температура повітря стабільно вища за 15 градусів, і тільки в західних областях близько 15 градусів і нижче, тоді як норма для цієї пори року – близько 10 градусів вище нуля. “Зараз температура є вищою за норму, і в норму вона нескоро ввійде”, – зауважив експерт.

Синоптик зазначив, що погода буде досить нестабільною. “Особливих опадів ми не очікуємо. Ми весь час перебуватимемо у фронтальній зоні, тому в одному місці буде більше опадів, а в іншому – менше, що й спостерігалося в попередні дні. В одному місці може випасти місячна норма опадів за 1-2 дні, а в сусідньому населеному пункті опадів може майже не бути”, – уточнив він.

У західних і північних областях буде холодніше, на півдні та сході – тепліше, ніж на решті території країни. “Найменше опадів буде на південному сході України, найбільше – по лінії Київ – Одеса”, – додав Мурмило.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Приморозків протягом жовтня ми поки не очікуємо. У жовтні буде тепла, туманна, дощова погода з опадами різної інтенсивності. Істотних похолодань, щоб були морози в повітрі, поки не видно”, – повідомив синоптик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...