facebook

Українці зможуть безкоштовно здавати тести на COVID-19 у приватних лабораторіях – рішення Уряду

Відтепер українці матимуть можливість безкоштовно здати тести полімеразної ланцюгової реакції на виявлення COVID-19 у приватній лабораторії.

Кошти на проведення тестування у приватних закладах будуть виділенні з державного бюджету.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 9 жовтня.

Зокрема, лабораторним центрам, які підпорядковуються Міністерству охорони здоров’я, додатково виділили 100 млн гривень на закупівлю послуг з проведення тестувань методом-ПЛР у закладах охорони здоров’я, незалежно від форми власності.

“Цим актом ми додаємо приватні лабораторії до процесу тестування, а саме, щоб це було безкоштовно для громадян України”, – додав очільник МОЗ Максим Степанов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше Степанов розповідав, що таке рішення може вплинути на збільшення кількості досліджень, а також розвантажити державні лабораторії.

Проте глава відомства зауважив, що проведення тесту в державних лабораторіях коштує значно дешевше ніж в приватних закладах.

“Наразі ціна, яку нам як державі коштує проведення тестів, з урахуванням закуплення тестів, заробітної плати лаборантів та інших складових, в 2-2,5 разів менша ніж в приватних лабораторіях”, – розповів Степанов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...